Persluchtslangen

11 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Breed assortiment PU slangen, PA slangen en PE slangen in combinatie met een groot assortiment insteekkoppelingen. Onze PU slangen zijn leverbaar in 2 varianten, namelijk een slang op basis van polyester polyurethaan en polyehter polyurethaan.

Wat is pneumatiek

Pneumatiek is het gebruik van samengeperste gassen met als doel het laten werken van systemen. Pneumatiek wordt in de volksmond vaak perslucht genoemd. In veel gevallen bestaan de samengeperste gassen uit lucht. Om optimaal gebruik te maken van perslucht in pneumatische systemen is het belangrijk dat het systeem luchtdicht is. Wanneer dit niet het geval is, dan gaat de kracht en luchtdruk verloren en kan het systeem niet optimaal functioneren.

Systemen die gebruik maken van pneumatiek komen voor in veel verschillende machines en apparaten. Dit komt omdat het veel voordelen biedt. Zo is de kans op een explosie of gevaarlijke lekkage minder groot en gevaarlijk dan met andere aandrijvingstechnieken. Ook is het goedkoop en makkelijk aan te passen en/of te besturen. Het sissende geluid is een nadeel van luchtdruk systemen, maar dit maakt in industriële omgevingen vaak niet uit.

Pneumatische slangen/ luchtslangen

Pneumatische slangen komen in drie varianten voor. Namelijk in PU (Polyurethaan), PA (Polyamide/ Nylon) en PE (Polyethyleen). Afhankelijk van de functie/ toepassing van de slang is het belangrijk dat een weloverwogen keuze wordt gemaakt. Twijfelt u over welke luchtslang u moet hebben, dan kunnen onze verkoopmedewerkers u voorzien van advies.

PU slangen (Polyurethaan)

De PU luchtslangen zijn de meest gebruikte slangen binnen de pneumatiek. Deze slang is zeer flexibel en kan daarom ook ingezet worden op bewegende systemen. Omdat de PU slang een FDA-certificering heeft kan deze gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. De PU slangen zijn leverbaar in 2 varianten. In polyester polyurethaan en polyester polyurethaan. De belangrijkste verschillen:

  • Waterbestendig: Polyether is water bestendig – Polyester is niet water bestendig
  • Temperatuurbereik: Polyether -40°C tot + 60°C – Polyester -40°C tot + 80°C
  • Prijs: Polyether hoger – Polyester lager

PA slangen (Polyamide/ Nylon)

De PA luchtslangen zijn van Polyamide, ook wel bekend onder nylon. Het voordeel van deze luchtslangen is het hoge temperatuurbereik en de hoge werkdruk. Daarnaast is de PA luchtslang stijver dan andere slangen in de pneumatische categorie. 

PE slangen (Polyethyleen)

De PE luchtslangen zijn van Polyethyleen. Dit materiaal heeft goede slijtvaste en chemisch bestendige eigenschappen. Daarnaast is de PE slang beter bestand tegen weersomstandigheden zoals Uv-straling dan de andere pneumatiekslangen.