Brandweerslangen

5 producten
Sorteer op

Brandweerslangen worden voor veel verschillende toepassingen ingezet. Tegenwoordig is niet de enige functie brand bestrijden. Brandslangen worden ook veelvuldig gebruikt in de industrie, scheepvaart, landbouw en tuinbouw en in de bouw. De meeste brandslangen zijn plat oprolbaar en hebben een rode kleur. Maar er zijn ook brandweerslangen voor haspels, deze zijn niet plat oprolbaar. Daarnaast bestaan er verschillende kleuren brandslangen.

Plat oprolbare brandweerslangen

De NBR brandweerslang PROFI is de plat oprolbare brandslang van de hoogste kwaliteit. Deze slang heeft zowel de binnenwand als buitenwand is van NBR-rubber. De plat oprolbare brandweerslang PROFI leveren wij vanaf 19mm tot 150mm. Deze slang wordt geleverd in lengtes van 50 en 100 meter. Natuurlijk voldoet de PROFI brandweerslang aan de normen voor de brandweer, scheepvaart en marine. De PROFI slang wordt ook veel verkocht voor beregening.

De plat oprolbare industrieslang inclusief Storz koppelingen is van lagere kwaliteit dan de PROFI, maar is uitermate geschikt voor de bouw, industrie en agrarische sector. Deze slang wordt standaard geleverd inclusief gemonteerde Storz koppeling. De nokafstand van de Storz koppeling is bij de 52mm plat oprolbare slang 66mm en bij de 76mm plat oprolbare slang 89mm.

De Aquaflat plat oprolbare PVC slang wordt ook veel gebruikt in de bouw, industrie en agrarische sector. De Aquaflat is zeer slijtvast en wordt onder andere gebruikt voor het verpompen van vloeibare mest. Deze blauwe plat oprolbare slang wordt geleverd in 25 en 50 meter lengtes.

Storz koppelingen

Storz koppelingen worden vaak op brandweerslangen gebruikt. Dat komt omdat Storz koppelingen bij gelijke nokken aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De Storz koppelingen hebben dus geen man-vrouw delen. Meer info over Storz koppelingen hier.