Zuig/persslangen

11 producten
Sorteer op

In de webshop van Slangenboer.be vindt u diverse soorten zuigslangen en persslangen. Deze worden voor diverse toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als gierslang, waterslang, of voor beregening of bronnering. De zuig/ persslangen worden vaak gebruikt in combinatie met een Perrot koppeling. Zodra een slang als zuigslang ingezet wordt, is het belangrijk dat deze een spiraal heeft.

Slangen met stalen en kunststof spiraal

In het assortiment van Slangenboer.be ziet u slangen met een kunststof en een stalen spiraal. De keuze tussen staal en kunststof is een belangrijke overweging. Het heeft namelijk veel invloed op de eigenschappen van de slang. Over het algemeen zijn slangen met een kunststof spiraal flexibeler dan slangen met een stalen spiraal. Maar de vormvastheid en stevigheid van een stalen spiraal is beter dan die van een afzuigslang met een kunststof spiraal.

Ook ziet u slangen met een spiraalvrije manchette. Dan bevindt er op het begin en einde van de slang geen spiraal. Dit vergemakkelijkt het assembleren van koppelingen aan de zuigslang.

Mestslangen/ gierslangen

Mestslangen, ook wel gierslangen genoemd behoren tot de categorie afzuigslangen/ persslangen. Een veel gebruikte en kwalitatief uitstekende gierslang is de Zuigslang Agroflex. Deze mestslang heeft spiraalvrije manchetten. Dat vergemakkelijkt het om de veelgebruikte Perrot koppelingen te bevestigen. De zuigslang Agroflex is leverbaar van 5” tot en met 6”. De meest verkochte maat in de agrarische sector is de 6”. De zuigslang Agroflex is leverbaar in 4 lengtes van 4, 5 en 6 meter.

Bronbemaling slangen

Ook in de bronbemaling worden afzuigslangen gebruikt. Wanneer een pomp aanzuigt moet de slang een spiraal hebben. Een veelgebruikte slang voor bronbemalingen en waterwinningen. Dus ook voor slangen in de weg- en waterbouw hebben wij wat u zoekt. Een aanrader voor deze toepassing is de Universal rubber Zuig/persslang 10 bar.