Camlock Koppelingen

Producten 1-24 van 27
Sorteer op

Camlock snelkoppelingen zijn flexibele koppelingen voor het snel koppelen en ontkoppelen van slangaansluitingen. Het Camlock systeem bestaat uit een mannelijk (vader) deel "adaptor" en een vrouwelijk (moeder) deel "coupler" met twee hendels. Wanneer u beide Camlock delen in elkaar schuift en de hendels van het moederdeel sluit, ontstaat er een lekvrije aansluiting.

Assortiment Camlock koppelingen
De Kamlok koppelingen, ook wel Kamlok of Kamlock koppeling genoemd, zijn verkrijgbaar bij Slangenboer.be in RVS, aluminium of Polypropyleen in diverse types en afmetingen. Het type Camlock koppeling houdt in wat voor aansluiting de koppeling heeft.

Type A is een man deel met binnendraad

Type B is een vrouw deel met buitendraad

Type C is een vrouw deel met slangpilaar

Type D is een vrouw deel met binnendraad

Type E is een man deel met slangpilaar

Type F is een man deel met buitendraad

Type DC is een vrouw deel met eindkap

Type DP is een man deel met eindkap

Camlock koppelingen toepassingen

Camlock koppelingen worden in verschillende sectoren gebruikt. De RVS Camlock koppelingen worden veel gebruikt voor het transporteren van benzine, diesel, olie of andere brandstoffen. Maar ook zijn de RVS Camlock koppelingen erg geschikt voor voedingsmiddelen en worden ze ook gebruikt in de offshore en scheepvaart industrie. Camlock koppelingen worden veel gebruikt op systemen die regelmatig los- en aangekoppeld worden.