Chemicaliënslangen

5 producten
Sorteer op

Op Slangenboer.be vindt u diverse soorten chemieslangen. Deze slangen zijn geschikt voor diverse soorten chemicaliën, afhankelijk van het materiaal van de slang. De meest voorkomende materialen zijn UPE, EPDM, PVC en Teflon (PTFE).

Chemicaliën doorvoeren

De chemieslangen worden gebruikt voor doorvoer van diverse chemicaliën, alcohol, schoonmaakmiddelen, meststoffen, of andere stoffen. Maar deze slangen zijn vrijwel altijd ook geschikt voor minder agressieve stoffen zoals water of voedingsmiddelen. Tegen welke chemicaliën de chemieslang geschikt is hangt af van het materiaal.

UPE-chemieslang

UPE-chemieslangen hebben een hoge werkdruk en barstdruk. Ook is UPE rubber erg flexibel. UPE is onder andere geschikt voor het transport van diverse agressieve chemicaliën, schoonmaakmiddelen, alcohol en voedingsmiddelen. Daarom worden UPE-chemieslangen ook veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie.

EPDM-chemieslang

EPDM-chemieslangen staan bekend om de flexibiliteit van de slang. EPDM is bestand tegen diverse chemicaliën, zuren en basen. EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Een ander voordeel van EPDM-chemieslangen is het grote temperatuurbereik.

PVC-chemieslang

PVC wordt vaak in combinatie met andere materialen gebruikt in chemieslangen. PVC is erg slijtvast en daarnaast ook flexibel. De pvc-chemieslangen met een spiraal worden vaak gebruikt voor het afzuigen van chemische stoffen.  

Teflon-chemieslang

PTFE is de afkorting van polytetrafluorethylene, ook wel Teflon genoemd. Teflon-chemieslangen zijn geschikt voor zeer veel chemische en agressieve stoffen. Daarnaast heeft PTFE een zeer groot temperatuurbereik. Van -190°C tot wel +260°C. Ook heeft PTFE een zeer hoge barstdruk, de barstdruk is afhankelijk van de specificatie van de chemieslang.

Slangenboer.be heeft een groot aanbod chemieslangen. Niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact op!