Heetwaterslangen

7 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Er zijn verschillende soorten heetwaterslangen. Deze verschillende soorten zijn uniek in materiaal en eigenschappen. De meest gebruikte heetwaterslangen zijn dekwasslangen, radiatorslangen, reinigingsslangen en stoomslangen. Het temperatuurbereik van heetwaterslangen verschilt van -40°C tot +125°C. De flexibele heetwaterslang 15mm is een veelgebruikte diameter. De flexibele heetwaterslangen in het assortiment van Slangenboer.nl zijn vrijwel altijd voorradig.

EPDM heetwaterslangen

Vrijwel alle heetwaterslangen zijn van EPDM rubber. Dat komt omdat EPDM rubber een goede weersbestendigheid heeft, flexibel is en een goede weerstand tegen (heet)water heeft. EPDM rubber slangen zijn niet geschikt voor toepassingen met olie, vetten, brandstof en smeermiddelen. Daarentegen zijn deze heetwaterslangen wel geschikt voor zeewater, verschillende chemicaliën en reinigingsmiddelen.

Dekwasslang

In de scheepvaart wordt de dekwasslang Python Groen veel gebruikt. Deze flexibele EPDM waterslang kan hoge temperaturen aan en is uitermate geschikt voor diverse chemicaliën. De Python groen voorkomt het afgeven van strepen omdat deze slang bestand is tegen veroudering. De slang is ook goed bestand tegen ozon en uv. De dekwasslang Python groen 20mm wordt het meest gebruikt binnen de scheepvaart.

Radiatorslang

De EPDM radiatorslang in ons assortiment heeft een temperatuurbereik tot +125°C. Deze slang is geschikt voor heet- en koelwater met antivries, water en glycol mengsel. Deze slang wordt ingezet voor het transport van heet- en koelwater bij radiatoren. De slang wordt veel gebruikt in de automotive industrie en installatietechniek.

Stoomslang

Bent u op zoek naar heetwater slangen die ook geschikt zijn voor stoom? Ook dan kunnen wij u verder helpen. Voor stoomslangen is het belangrijk dat u de meest geschikte slang gebruikt. Neem daarom contact op met een van onze experts!